Pages - Menu

10 Mart 2012 Cumartesi

Çörek Tarifi - Muffin


Malzemeler:
2 tane yumurta akı(beyazı)
1,5 su bardağından biraz az ılık su
1 adet yaş maya
1/2(Yarım) paket kabartma tozu
Tuz
Bardağınızın büyüklüğüne göre 4-5 bardak arası elenmiş un
Mısır Unu

Yapılışı:
** Yumurta beyazlarını çok az bir tuz ile katı köpük haline gelene kadar yüksek devirde çırpıyoruz.
** İkinci bir kapta un hariç diğer malzemeleri biraz tuz ilave ederek karıştırıyoruz.
** İyice karıştıktan sonra yumurta beyazlarını karışıma ağır ağır ekliyoruz. Çok yavaş bir şekilde iyice karışmasını sağlıyoruz. (Burada dikkat edilmesi gereken yer katılaşmış yumurta beyazları kabartma tozu özelliğinde olduğu için karışım içerisinde söndürmeden tüm karışama yedirebilmektir. )
** Karışıma unu ilave ederek yoğuruyoruz. (Hamur kulak memesi kıvamında olmalı. Ne çok sert ne de çok yumuşak, ele yapışan)
** Hamuru oda sıcaklığında dinlenmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 1 saatlik bir dinlenme
** Dinlenmiş hamurumuzu 1-1,5 cm kalınlığında açtıktan sonra bir su bardağı yardımıyla veya kesici yuvarlark başka bir aparat ile yuvarlaklar halinde hamurumuzdan parçalar ayırıyoruz.
** Parçaları mısır ununa bulayıp tekrar dinlenmeye bırakıyoruz. (Naylon bir poşetin üzerine ya da streç film olabilir arasına koyup yine yaklaşık 1 saat kadar dinlenmeli)
** Tekrar mayalandırdıktan sonra biraz daha mısır ununa bulayıp (hamur kabarıyor çünkü yeterli gelmeyebilyor mısır unu bu yüzden 2. kez tekrarlıyoruz) kısık ateşte az miktarda (bir iki y.kaşıklık) yağ ile her tarafı pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. (3-5 dakika içinde bir taraf pembeleşmiş oluyor)
Hepinize afiyet olsunnnnn...




Muffinleriniz için Hollandaise Sosu


Malzemeler
** 3 yumurta sarısı
** 200g yağ, yumuşamış ve küçük parçalara ayrılmış
** Yarım limonun suyu


Yapılışı:
Bir ısıya dayanıklı cam kasenin içerisinde yumurta sarılarını 3 yemek kaşığı su ile birlikte çırp. Düşük ısıda bir tencerenin içerisine kaynar su koy ve cam kaseyi tencerenin içerisine oturttur ve kasenin içerisindeki yumurta su karışımını iyice çırp azar azar yağı ilave et 15dk kadar daha çırp karışım kalınlaşmaya başlayınca ocaktan al limon suyunu içerisine karıştır.
Muffin tuzlu bir yiyecek olduğu için piştikten sonra arasına dilediğiniz malzemeleri koyup üzerine sosla ikram edebilirsiniz misafirlerinize. Gayet güzel bir tat. Denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun tekrar..

2 yorum:

  1. Güzel Bir blog Ve lezzetli bir tarif teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinem hanım merhaba, hoşgeldiniz bloguma. Ben teşekkür ederim ayrıca blogum ve tariflerle ilgili güzel düşüncenizi paylaştığınız için. Her zaman beklerim sevgiler kucak dolusunca..

      Sil

Düşünceleriniz bizim için önemli. Blogumu ziyaret ettiğiniz için teşekkür eder, tekrar bekleriz.