Pages - Menu

12 Mart 2012 Pazartesi

Lolipop Kekler

Resim Martha Stewart'tan :)
Malzemeler:
** 1 paket hazır pandispanya (kakaolu veya sade)
** 1 paket krem peynir (tuzsuz) (oda sıcaklığında)
** 1/2 (Yarım) bardak tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında)
** 1 paket krema (200 ml) veya kremşanti ya da pasta kreması
** 1 paket çikolata (bitter veya beyaz)
** Gıda boyası
** Yağlı kağıt
** Kısa çöp şişler
Yapılışı:
** Pandispanyamızı ister elimizle ister rondo aracılığıyla ufaltıyoruz.
** Krem peynir ile tereyağını iyice harmanlayarak pandispanyamızla bir kabın içerisinde iyice karıştırıyoruz.
** Hamurdan birer lokmalık ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak avcumuzda yuvarlayıp yağlı kağıt üzerine ara ara diziyoruz
** 20 dakika kadar buzdolabında bekletip çıkaracağız. Bu arada
** Çikolatalarımızı benmari usulü eritiyoruz.
** Dolaptan çıkardığımız topların yarısını çikolataya batırıp çöp şiş ile yağlı kağıtlı tepsiye diziyoruz. (Çikolata donana kadar bekliyoruz)
** Kremaya dilediğiniz renkte gıda boyası karıştırıp açıkta kalan kekleride batırıp dolaba koyuyoruz. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ayrıca.. Sonuç nefisssss :)
Afiyet olsun ;)

2 yorum:

  1. daha pratik olarak pandispanya ve 1 kavanoz hazır sürme çikolatayla yapıyorum, yağ oranı daha düşük oluyor, krem peynir ve krem şanti de kullanmıyorum, denerseniz tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim tabiki denemekte fayda var hangi tat daha lezzetliyse onu yapmaya devam. Ziyaretiniz için geçte olsa tekrar teşekkürler. Sevgiler..

      Sil

Ziyaretiniz ve düşüncelerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ediyoruz. Sevgiler kucak dolusunca...