Pages - Menu

14 Mart 2012 Çarşamba

Rosto


Rosto

Malzemeler:
** 1 kg dana rosto

Terbiyesi için kullanılacak malzemeler
**  1/2 çay bardağı zeytinyağı
**  1 çay bardağı üzüm sirkesi
**  1 tutam kırmızı toz biber
**  1 adet kuru soğan
**  3-4 diş sarımsak
**  2-3 dal taze kekik (Bulamazsanız kuru kekikte olur)
**  2-3 dal defne yapraği

Sosu için
**  1 adet soğan
**  1 yemek kaşığı salça
**  2 bardak et suyu
**  2-3 tane havuç
**  2 tane patates
**  Tuz ve karabiber
Yapılışı:
** Bir kabın içerisinde sirke, zeytinyağı, ince rendelenmiş soğan, defne yaprağı ve baharatları koyarak yoğurun.
** Etimize bu karışımı iyice harmanlayarak buzdolabında 1 saat dinlendiriyoruz (Süre ne kadar çok olursa lezzeti de o derece artar)
** Soğanı ince ince kıyıyoruz. Havuç ve patatesleri küp küp doğruyoruz. Tencereyi biraz yağlayıp soğanları pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Et suyu, salça(sulandırabilirsiniz), havuç ve patatesleri ekleyip 20 dakika pişiriyoruz.
** Dinlendirilen eti dolaptan çıkartıp yağladığınız tencere içerisine koyup kısık-orta ateşte pişiriyoruz.
** Piştikten sonra servis tabağına alıp üzerine hazırladığımız sosu dökerek ikram ediyoruz. Afiyet olsun.. 





(Tarif A.Yıltır'a aittir.) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için önemli. Blogumu ziyaret ettiğiniz için teşekkür eder, tekrar bekleriz.