Rosto
Malzemeler:
** 1 kg dana rosto
Terbiyesi için kullanılacak malzemeler
** 1/2 çay bardağı zeytinyağı
** 1 çay bardağı üzüm sirkesi
** 1 tutam kırmızı toz biber
** 1 adet kuru soğan
** 3-4 diş sarımsak
** 2-3 dal taze kekik (Bulamazsanız kuru kekikte olur)
** 2-3 dal defne yapraği
Sosu için
** 1 adet soğan
** 1 yemek kaşığı salça
** 2 bardak et suyu
** 2-3 tane havuç
** 2 tane patates
** Tuz ve karabiber
** Tuz ve karabiber
Yapılışı:
** Bir kabın içerisinde sirke, zeytinyağı, ince rendelenmiş soğan, defne yaprağı ve baharatları koyarak yoğurun.
** Etimize bu karışımı iyice harmanlayarak buzdolabında 1 saat dinlendiriyoruz (Süre ne kadar çok olursa lezzeti de o derece artar)
** Bir kabın içerisinde sirke, zeytinyağı, ince rendelenmiş soğan, defne yaprağı ve baharatları koyarak yoğurun.
** Etimize bu karışımı iyice harmanlayarak buzdolabında 1 saat dinlendiriyoruz (Süre ne kadar çok olursa lezzeti de o derece artar)
** Soğanı ince ince kıyıyoruz. Havuç ve patatesleri küp küp doğruyoruz. Tencereyi biraz yağlayıp soğanları pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Et suyu, salça(sulandırabilirsiniz), havuç ve patatesleri ekleyip 20 dakika pişiriyoruz.
** Dinlendirilen eti dolaptan çıkartıp yağladığınız tencere içerisine koyup kısık-orta ateşte pişiriyoruz.** Piştikten sonra servis tabağına alıp üzerine hazırladığımız sosu dökerek ikram ediyoruz. Afiyet olsun..
(Tarif A.Yıltır'a aittir.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Düşünceleriniz bizim için önemli. Blogumu ziyaret ettiğiniz için teşekkür eder, tekrar bekleriz.