Pages - Menu

29 Mart 2012 Perşembe

Sarımsaklı Patates Püresi


Sarımsaklı Patates Püresi

Malzemeler:
** 1 kilo patates, yıkanmış ve dörde bölünmüş
** 4 diş sarımsak
** Tuz
** 1,5 bardak ılık krema
** 1 paket soğuk tereyağı, 9’a bölünmüş

Yapılışı:
Patates ve sarımsakları büyük bir tencereye koyun. Üzerini kaplayacak şekilde su koyun, bol bol tuz ekleyin. Su, deniz suyu tadında olmalı. Tadına bakın. Suyun tuzu az olursa sonunda tatsız bir yemek olabilir. Tenceredeki suyu kaynatın, patatesler çatal batacak kadar yumuşayıncaya kadar 20-25 dakika pişirin. Patates ve sarımsağı süzün, rendeleyin. Mutfak robotu ya da blender kullanmayın. Yapış yapış, lastik gibi olur.

Patatesleri hazırlarken küçük bir tencerede kremayı kaynatın. Kaynayınca ocaktan alın.

Patatesler sıcakken kremanın üçte birini ekleyip iyice karıştırın. Bu işlemi tüm krema ve tereyağı karışıncaya kadar iki kere daha tekrarlayın. Patateslerin tuzunu kontrol edin, gerekirse ekleyin. Hemen servis edin ya da folyoyla üzerini kaplayıp fırında ya da kısık ateşte ılık olarak bekletin. (Anne B.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz ve düşüncelerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ediyoruz. Sevgiler kucak dolusunca...