Kızarmış Tavuk
MALZEMELER:
Baharat karışımı2 tatlı kaşığı paprika
1 ½ tatlı kaşığı soğan tozu
1 tatlı kaşığı sarımsak veya tozu
1 tatlı kaşığı kuru hardal
1 tatlı kaşığı kurutulmuş fesleğen
½ tatlı kaşığı karabiber
½ tatlı kaşığı beyaz biber
¼ tatlı kaşığı kimyon
1.4 kg 8 parçaya ayrılmış, yağları çıkarılmış tavuk
900 ml kaymak
180 gr. un
sıvı yağı
Yapılışı:
Baharat karışımı malzemelerini küçük bir kaba alın. Tavuk parçalarını başka bir kaba koyun. Üzerine kaymağı boşalttıktan sonra 1 saat kadar oda sıcaklığında terbiyelenmesi için bekletin. Tavuk parçalarının üzerine 2 yemek kaşığı baharat karışımından ilave ettikten sonra ellerinizle iyice bulaşdırın. Daha sonra unu 2,5 tatlı kaşığı baharat karışımıyla bir kapta karıştırın. Geniş, yapışmaz bir kızartma tavasında yağı iyice kızdırın. Tavukları baharatlı una ile harmanlayarak fazlalıkları alın ve deri kısmı aşağıda kalacak şekilde bir parçayı yağ ilave edin. Tavanın üzerini kapatıp ocağı orta dereceye alın ve tavuğun yanmaması için ara sıra kontrol ederek bir yarı kızarana kadar 5-6 dakika boyunca kızartın. Tavadan alıp kağıt havluyla yağını süzün.
Janella - Adrian - Gary tarafından hazırlanmıştır.Baharat karışımı malzemelerini küçük bir kaba alın. Tavuk parçalarını başka bir kaba koyun. Üzerine kaymağı boşalttıktan sonra 1 saat kadar oda sıcaklığında terbiyelenmesi için bekletin. Tavuk parçalarının üzerine 2 yemek kaşığı baharat karışımından ilave ettikten sonra ellerinizle iyice bulaşdırın. Daha sonra unu 2,5 tatlı kaşığı baharat karışımıyla bir kapta karıştırın. Geniş, yapışmaz bir kızartma tavasında yağı iyice kızdırın. Tavukları baharatlı una ile harmanlayarak fazlalıkları alın ve deri kısmı aşağıda kalacak şekilde bir parçayı yağ ilave edin. Tavanın üzerini kapatıp ocağı orta dereceye alın ve tavuğun yanmaması için ara sıra kontrol ederek bir yarı kızarana kadar 5-6 dakika boyunca kızartın. Tavadan alıp kağıt havluyla yağını süzün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Düşünceleriniz bizim için önemli. Blogumu ziyaret ettiğiniz için teşekkür eder, tekrar bekleriz.