Pages - Menu

10 Nisan 2013 Çarşamba

Meyveli Rokfor Kanepe

MALZEMELER:
1 yemek kaşığı sıvıyağ(ben zeytinyağı tercih ediyorum)
2 adet armut veya başka bir meyve
2 yemek kaşığı toz şeker
5 adet ceviz,fındık ya da badem
rokfor peyniri
3 dal nane
Dilimlenmiş kepekli, çavdar veya tam buğday ekmeği (Bim'de satılıyordu onlar olabilir)

YAPILIŞI:
Kullanacağımız meyveyi (armut) çekirdeklerini çıkarıp küp küp doğradıktan sonra zeytinyağını (1 yemek kaşığı) koyduğumuz tavada 5 dakika kısık ateşte pişiriyoruz. Toz şekeri ilave edip karıştırıyoruz. Şeker iyice eridikten sonra kullanacağımız cevizi (ben fondık kullandım) ya da vb. karşıma ilave ediyoruz. Armutlar yumuşadıktan sonra yarım saat soğumaya bırakıyoruz. İyice soğuduktan sonra artmutlara rokfor peynirini ya da dilediğiniz başka bir peynir de olabilir nane yapraklarıyla birlikte ekliyoruz. Dilimlenmiş ekmeklerin iç kısımlarını bardak ya da vb. bir kalıpla (kurabiye kalıbı da olabilir) çıkartıp üzerine hazırladığımız karışımı koyup servise hazırlıyoruz. Afiyet olsun. Sevgiler..

2 yorum:

Düşünceleriniz bizim için önemli. Blogumu ziyaret ettiğiniz için teşekkür eder, tekrar bekleriz.