Pages - Menu

4 Nisan 2013 Perşembe

Patatesli Tavuk

Merhaba arkadaşlar bugünümün akşam mönüsüyle yeni bir tarif. Akşam ne pişirsem diye düşünürken ortaya çıktı :) Bugün ne yapsam nasıl yapsam diye düşünenler için yazıyorum tarifi. Umarım sizler de bizim kadar memnun kalırsınız. Halen foto makinem bozuk bu arada resimler temsili olmaya devam ediyor.. :( Afiyet olsun. Sevgiler..

Malzemeler:
1,5 kg patates
zeytinyağı
tuz ve karabiber
1/2 çay bardağı kadar taze kekik (büyük marketlerde bulabilirsiniz)
tavuk butu (1,5-2 kilo)
Çeşitli sebzeler

Yapılışı:

Fırını önceden ısıtın. Tepsiye patatesleri (büyüklüklerine göre bölümlere ayırmak lazım), 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1,5 çay kaşığı tuz ve 1/4 çay kaşığı karabiberle karıştırın.
Farklı bir yerde kekiği 1/4 çay kaşığı karabiber ve 2 çay kaşığı tuzla karıştırın. Butlara hazırladığımız karışımı eşit olarak yedirmemiz gerekli. Tepsiye but ve patatesleri sırayla yerleştirin sonra tavukları kalan zeytinyağıyla ovun, üzerine tuz ve biber ilave edin. Yemeğe arada müdehale etmek gerekiyor tavuk suyunu, yağını bırakıyor çünkü. Yemeği karıştırdıkça arada sırada tabii :) suyunu tavuğun üzerine dökerek tavuğun daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Fırınınızın pişirme hızına da bağlı olarak normal şartlarda ortalama 1 saat veya 1 saat 10 dakika yemek hazır oluyor. Yanına çeşitli sebzelerde ilave ederek yemeği daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. Ben yanına ekstra olarak buzlukta beklettiğim biber kızartmalarından koydum. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için önemli. Blogumu ziyaret ettiğiniz için teşekkür eder, tekrar bekleriz.