Pages - Menu

10 Nisan 2013 Çarşamba

Sini Kebabı - Hatay Mutfağı

Merhaba arkadaşlar. Akşam için ne yapsam ne yapsam diye dönüp dururken mutfakta aklıma Hatay'ın leziz bir tarifi geldi. Orada sini diyorlar bizde tepsi :) Yöresel farklılıklar işte ama enfes bir tat oluyor. mutlaka denemeniz gerektiğini düşünüyorum. Aşağıya malzemeleri sıralıyorum. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun diyorum.
MALZEMELER
1 kg (orta yağlı)dana kıyma
2 adet soğan (büyüklüğüne göre)
2 diş sarımsak
sıvı yağ
1/2 demet maydanoz
tuz , karabiber
2 adet patates
2 adet yeşil biber
3 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağı soğuk su

YAPILIŞI

Sarımsakları iyice eziyoruz.Soğanları ve maydanozu ince ince kıydıktan sonra tepsimize alıyoruz. (1 çay kaşığı) Tuz ile iyice ovuyoruz. Üzerine karabiber ile domates ve biber salçalarını da ekleyip sarımsak,soğan,maydanoz üçlümüzü karıştırıyoruz. Karışıma kıymamızı da ilave edip iyice harmanlıyoruz. En son içine 1 çay bardağı soğuk suyumuzu da ilave edip yeniden harmanlıyoruz (amaç, tepsiye et daha kolay yayılsın). Tepsimize iyice yayıyoruz eti. Çok ince olmamasına dikkat edin. 1 - 1,5 cm kalınlığında olması idealdir. Üzerlerine 1/2 su bardağı sıvı yağ ile suda eritilmiş domates salçasını dökün  en üstüne de dilimlenmiş patates, biber ve domatesleri de koyup 180 derece fırında pişirmeye alıyoruz. Afiyet olsun. Sevgilerimle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz ve düşüncelerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ediyoruz. Sevgiler kucak dolusunca...