Pages - Menu

18 Mayıs 2013 Cumartesi

Ispanaklı Kek - Ispanaklı Pasta

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere annemin çok beğenerek yediği Ispanaklı kek tarifimi eklemek istedim buraya. Benim tarifimde biraz farklılıklar var yalnız :). Malzeme listesine baktığınızda unda olduğu gibi. Ufak puk noktaları var benim tarifimin. Sizlere leziz, hafif ve görüntü olarakta mükemmel diyebileceğim bir tarifi paylaşıyorum. Yapan herkesin ellerine sağlık, afiyet olsun diyorum. Düşüncelerinizi de bizlerle paylaşırsanız mutlu oluruz. Teşekkürler ziyaretiniz için. Sevgiler kucak dolusunca..
ISPANAKLI KEK

MALZEMELER:

1 su bardağı un (+ ilave edilecek un)
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı haşlanmış ıspanak
1 paket vanilya
1 paket k. tozu
(Tercihe göre meyve)

YAPILIŞI:

Kek yaparken ya da pandispanya yaparken dikkat edilecek püf noktası önce yumurtaları baya baya krem kıvamına gelene çırpmaktır. Ne kadar çok kremsi kıvamda olursa yumurta şeker karşımı o kadar iyi oluyor bilginize arkadaşlar ;) Yine küçük bi püf noktası. Bu küçük noktadan sonra sıra kekimizin ya da yaş pastamızın yapılışını anlatmaya gelsin sıra değil mi? :) Biz kek yapıcaz arkadaşlar bu yüzden yumurtanın sarısını ve beyazını ayırmaya gerek yok. Kabımıza yumurtaları kırdıktan sonra yaklaşık 1 su bardağı ( ben 1 su bardağından 1,5 parmak eksik koyuyorum şekerini çok şekerli olmasın diye) şekerimizi ilave ediyoruz. Yüksek devirde çırpıyoruz. Krem kıvamına geldikten sonra yumurta şeker karışımı üzerine 1 bardak un+vanilya+kabartma tozunu ilave edip yine çırpıyoruz. Katı bir hal alacak korkmayın sakın :) 1 su bardağı dolusunca ıspanağı blender ile ezip karışımımıza ilave ediyoruz. Karışım bu noktada birazdan az fazla :) cıvıyacak yalnız. Baştada dediğim gibi ilave un devreye burada giriyor. Unu azar azar karışıma ilave edip çırpıyoruz. Hamurun kıvamı ortanın minicik bir derece üstü katı olduğunda hamurumuz pişmeye hazır demektir. Kabımıza aldıktan sonra (ben yuvarlak borcam kullandım) 180 derece fırında kekimizi pişiriyoruz. Kekimiz hazırrrrrrrrr :) Pasta için soğumaya bırakıyoruz. Afiyet olsun.

Krema tarifi
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çay b. toz şeker
1 pk. köpürtülmüş şanti
1 pk. vanilya


Yapılışı:Süt ile şekeri karıştırıp, şeker iyice eriyene kadar çırpın. Sütümüzü kabımıza alıp unu ve vanilyayı ilave ettikten sonra iyice çırpıyoruz yine. Topak un taneleri kalmayınca ocağımızda kısık ateşte kıvamı koyulaşmaya yüz tutana kadar pişiriyoruz. Çok koyulaşmamasına dikkat edilmeli yalnız. Hazır krema olmadığı için soğuduğu zaman krema jelleşiyor sürümü zorlaşıyor. Krema soğuk ılık kıvamdayken krem şantiyle karıştırıp hazır hale getiriyoruz.

Ispanaklı Pasta:
Pişirdiğimiz kek soğuduktan sonra tam ortasından ikiye ayırıyoruz. Kekin alt ve üst kısımlarının orta bölümlerinden biraz biraz kekimizi törpülüyoruz. Bunu yapma amacımız kekin üzerini süslerken kullanacağımız malzemeyi hazırlamak hem de içine meyve koymak isterseniz yer olsun. Üst kısmı kapattığınızda kaymasın. Kekimizin içine hazırladığımız kremayı döküp üst kısmını kapattıktan sonra kalan kremayı kekin etrafına kullanıyoruz. Diğer taraftan kekten törpülediğimiz kısımları buzdolabına koyup kurutuyoruz. Fırınınız halen sıcaksa fırında da yapabilirsiniz aynı şeyi. Kuruyan küçük kek parçalarını blender vb. ile iyice toz gibi küçük hale getirip pastamızın üzerine dilediğinizce serpip, süsleyip kullanıyoruz. Pastamız da servise hazır afiyet olsun diyorum tekrar. Sevgiler.. (Resim halen temsili yalnız belirtmeden geçmeyeyim. Makinem geldi artık yaptıklarımı kendim çekip ekleyeceğim bloguma)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için önemli. Blogumu ziyaret ettiğiniz için teşekkür eder, tekrar bekleriz.