Pages - Menu

5 Mayıs 2013 Pazar

Tahinli Poğaça

Malzemeler
3 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı tahin
1 su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı (1/2) ceviz,fındık ya da badem içi
Yarım su bardağı (1/2) sıvıyağ
125 gram tereyağı
1 paket kabartma tozu

Yapılışı
Tahin, toz şeker (damak tadınıza göre şekeri artırabilirsiniz),(ceviz,fındık,badem) dilediğinizin içini de dahil ettikten sonra tüm malzemeyi bir kapta karıştırıyoruz.Un, kabartma tozu, yoğurt, sıvıyağ ve tereyağını ayrı bir kapta yoğurduktan sonra dinlendirmeye bırakıyoruz. Hamur ne kadar çok dinlenirse o kadar güzel oluyor ara not olarak söyliyeyim bunu da :) Daha sonra iri ceviz büyüklüğünde büyüklüğünde toplar koparıp oklava veya merdaneyle hafifçe açıp içerine hazırladığımız tahinli harçtan koyup hamuru kapatıyoruz. Hamurları yağlı kağıda dizdikten sonra 180 derecelik fırında hamurların üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyen herkese afiyet olsun diyorum. Düşüncelerinizi de bizlerle paylaşırsanız mutlu oluruz. Sevgiler kucak dolusunca.. (Poğaçanın yüklediğim fotosu silinmiş arkadaşlar. Poğaçayı tekrar yapıp resmini çekene kadar şimdilik netten bir fotoğraf paylaşıyorum)

10 yorum:

  1. Tahını poğaçada hiç denemedim çok güzel olmuş mutlaka yapacağım ellerine sağlık canım afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mümkün olduğunca denenmiş farklı tarifleri yayınlamaya çalışıyorum blogumda. patatesli, peynirli, kıymalı vs. tarifler herkesçe bilinen klasik tarifler. Farklı tatlardan, tariflerden hoşlananlar için umarım damak tadınıza hitap edecek bir poğaça olur. Bizim öyle oldu çünkü :) Afiyet olsun diyorum ben de deneyen herkese. Ziyaretiniz için de teşekkür ederim sevgiler..

      Sil
  2. Bence lezzet küpü olmuş, mutlaka denemeliyim.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzel düşünceniz için. Denerseniz afiyet olsun diyorum bende. Ziyaretiniz için de ayrıca teşekkür ederim. Sevgiler..

      Sil
  3. ziyaretin için teşkk ederim canım.herzaman eklerim.takipteyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim ziyaretiniz için. Siz de benim takip ettiklerimdensiniz. Görüşmek üzere sevgiler kucak dolusunca..

      Sil
  4. Ben de sizi takibe aldım Filiz hanım.

    YanıtlaSil
  5. Tahinle ne kadar değişik. Son zamanlarda tahin çok şeye girmeye başladı. Ben sade tahin yemeyi sevmiyorum ama bir şeye eklendiği zaman hoş bir tat veriyor. Ellerinize sağlık. İzn
    inizle takipçiniz oldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyaretiniz için teşekkür ediyorum bloguma hoşgeldiniz. Evet bu tarif klasikleşen tariflerden birazcık uzak oldu haklısınız ama güzel lezzetli bir sonuç çıkıyor ortaya her ne kadar uzakta olsa.. Deneyen herkese afiyet olsun diyorum. Tekrar teşekkürler ziyaretiniz ve güzel düşünceleriniz için.

      Sil

Düşünceleriniz bizim için önemli. Blogumu ziyaret ettiğiniz için teşekkür eder, tekrar bekleriz.