Pages - Menu

18 Temmuz 2013 Perşembe

Boncuk Sekerli Rulo Kurabiye

Merhaba arkadaşlar hepinize bol bereketli, hayırlı ramazanlar diliyorum. Son bir kaç aydır işlerimin yoğunluğu yüzünden blogla pek ilgilenemedim 1 haftalık tatilim var o arada sizlere denemek için not aldığım güzel tarifleri paylaşmak istiyorum. İlkin rulo kurabiye nasıl yapılır onu anlatıcam. Bir kaç yerde görmüştüm ama bir türlü yapmak nasip olmamıştı. Gerçi halen yapamadım ama lezzeti konusunda şüphem yok. Orjinal tarif aşağıda paylaştığım gibi. Dileyen içeriği zenginleştirebilir. Birde bu tür kurabiyeler 2 ay kadar bozulmadan kalabiliyorlar. Derin dondurucuya koyduğunuzda biraz daha uzun dayanıyorlar en azından yaz günleri için bir alternatif yöntem yaptıklarımızı korumak adına. Gelelim şimdi tarife :) Deneyenlere afiyet olsun diyorum şimdiden. Sevgilerimle..


BONCUK ŞEKERLİ RULO KURABİYE





MALZEMELER
** 2 su bardağı un
** 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
** 1/4 çay kaşığı kadar tuz
** 2/3 su bardağı pudra şekeri
** 1/4 su bardağı toz şeker
** 75 gram tereyağı
** 1/2 çay kaşığı vanilya
** 10 gram gıda boyası
** 2 yemek kaşığı un
** 1 su bardağı boncuk şeker


YAPILIŞI:
Buzdolabından çıkardığımız katı yağımızı (tereyağı) küp küp doğradıktan sonra tüm malzemeleri (gıda boyası, 2 kaşık un ve boncuk şeker hariç) iyice birbirine yedirene kadar yoğurun. Hazırladığımız hamurun yarısını streç filme sararak bir kenara kaldırıyoruz. Diğer yarısı ile çalışmaya devam. Hamurumuza 2 yemek kaşığı un ve gıda boyamızı karıştırıp yine iyice yoğuruyoruz. Dilediğiniz renkte olabilir bu arada gıda boyaları ve bu boyalar aktarlarda satıldığı gibi büyük marketlerde tüp halinde de bulunmakta. ;) Fırın tepsisi büyüklüğünde yağlı kağıt kesip ortalama aynı büyüklükte hamurumuzu dikdörtgen şeklide 1 cm kalınlığında merdane yardımıyla kağıdımız üzerine açıyoruz. Bu işlemi hamurumuzun her iki parçası için de yapıp aralarında yağlı kağıt olmak kaydıyla üst üste olacak şekilde fırın tepsisinin içine koyup üstünüde yine streç film ile kapatıp buzdolabında bekletiyoruz (1,5-2 saat). Buz dolabından çıkartır çıkartmaz yağlı kağıtları sıyırıp atıyoruz. Renkli hamur üst tarafta olacak şekilde hamurun kenarlarını bıçak ile kesip düzeltiyoruz ve arada boşluk kalmayacak şekilde rulo haline getiriyoruz çift katlı hamurumuzu.  
Tepsimize boncuk şekerleri döküp hamurumuzu üzerinde gezdiriyoruz ki her yanına yapışsın şekerler. Bıçak ile dilimler oluşturup yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimizde 170-180 derecede önceden ısıtılmış fırınımızda pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Bu lezzetli ve güzel tarifi denemek isteyen herkese afiyet olsun. 
resimli tarifler, kurabiye tarifi, lezzet,

4 yorum:

  1. yaaa bunlar çok güzel olmuşlar canım.bayıldım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldinnnn :) Evet bende gördüğümde çok beğenmiştim bu kurabiyeyi. Benimle hemfikir olman ne güzel. ziyaretin için teşekkür ederim ayrıca. Sevgiler kucak dolusu..

      Sil
  2. Süslemek için başka ne kullanılabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz bloguma. Pasta malzemeleri satan yerlerde farklı alternatifler mevcut. Bu alternatifler içerisinde beğendiklerinizden herhangi birini kurabiyeyi süslemede dilediğinizce kullanabilirsiniz. Afiyet olsun. Sevgilerimle.

      Sil

Düşünceleriniz bizim için önemli. Blogumu ziyaret ettiğiniz için teşekkür eder, tekrar bekleriz.