Pages - Menu

28 Eylül 2014 Pazar

Marmelatlı Kurabiye (Resimli Anlatım)

Merhabalar herkese. Bugün uzun zamandır görüşemediğim arkadaşlarım misafir oldular. Çokta güzel, keyifli bir gün oldu. Sabahtan itibaren hummalı bir mutfak hazırlığına giriştik. Bu telaşeden her hazırladığımızı resmetme imkanım olmadı ama ilk kez denediğim bir kurabiye tarifini ki marmelatlı kurabiyeyi ilk kez denedim ve sonuç gerçekten güzeldi. Sahrap Soysal'dan aldığım bir tarifti. Gönül rahatlığı ile deneyip, misafirlerinize ikram edebilirsiniz marmelatlı kurabiyeyi. Deneyen, denemek isteyen herkese şimdiden afiyet olsun. Güzel bir gün geçirmeniz dileğiyle. Sevgiler..

MARMELATLI KURABİYE TARİFİ (Resimli Anlatım)

MALZEMELER : 

125 gr. Margarin
1 paket vanilya
100 gr. pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
Aldığı kadar un

MARMELAT :

2-3 yemek kaşığı pudra şekeri
2-3 yemek kaşığı marmelat

YAPILIŞI:

Derin bir kabın içerisine oda sıcaklığında beklettiğimiz margarini purda şekeri ve vanilya ile ilk önce harmanlayıp iyice yoğuruyoruz. Aynı karşıma 1 paket kabartma tozu ile 1 adet yumurtayı sarısını-beyazını ayırmadan ilave edip tüm malzemeleri iyice birbirine yedirene kadar yoğuruyoruz, karıştırıyoruz.

Azar azar unu ilave ederek kulak memesi kıvamından bir parça daha yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edicez.  Hamurumuz hazır olduktan sonra oklava veya merdane ile yarım santim inceliğe ulaşana kadar hamurumuz açıyoruz. Varsa şekilli kurabiye kalıplarıyla veyahut çay bardağı ile hamurumuzdan parçalar çıkartıyoruz. Her parçanın orta kısmını parmağımızla çukurlaştırıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize aralıklarla diziyoruz.

Fırını 10 dakika önceden 160-170 derecede ısıtıyoruz. Hazırladığımız kurabiyeleri pişmesi 15-20 dakika arasında. Hafif pembeleştiği zamanda fırından çıkartmamız gerek. Kurabiyeler halen sıcakken tekrar çukurlaştırdığımız yerlere bir kez daha bastırıp çukurları sabitliyoruz ve soğuması için beklemeye alıyoruz.

Servis etmeden önce, ben Carte D'or 'un çikolatalı ve meyveli sosunu kullandım süslemede marmelat için, marmelat ve pudra şekeri ile kurabiyelerimizi süsleyip misafirlerimize ikram edebiliriz. Süsleme için kullandığım ürünü marketlerde rahatlıkla bulabilirsiniz. Meyve şöleninin kıvamı çikolata sosa göre daha az. Buna göre dileyenler Carte D'or 'un soslarını kullanabilir dileyenlerde pasta malzemesi satan yerlerde de dondurma üstü için kullanılan gramajı farklı marmelatlar var daha kıvamlı oluyor onları da tercih edebilirsiniz. Deneyen herkese tekrar afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için önemli. Blogumu ziyaret ettiğiniz için teşekkür eder, tekrar bekleriz.