Pages - Menu

14 Mart 2012 Çarşamba

Pazılı Fincan Böreği

PAZILI FİNCAN BÖREĞİ
MALZEMELER:
** 1 adet yumurta
** 2 su bardağı un
** 1/2 çay bardağı ılık süt
** 1 çay kaşığı tuz
** Yağlı kağıt

İç Harcı için malzemeler:
** 500 gr. pazı
** 1 adet soğan
** 2 yemek kaşığı zeytinyağı
** 1/2 çay kaşığı tuz, karabiber
YAPILIŞI:
** Unu derin bir kaba alıp ortasını çukurlaştırın. Yumurta,tuzu, sütü(azara azar) ekleyerek hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. (Ilık su ve un ekleyerek yapabilirsiniz kıvamı için)
** Hamuru küçük parçalara bölüp üzerini kurumaması için nemli bir bezle kapatın.
** Bir tencerede zeytinyağıyla birlikte şeritler halinde doğradığımız soğanı pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Pazıyı da ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz. İçerisine peynir, lor vb.ekliyoruz.
** Dinlenen hamurumuzdan 2 top alarak ayrı ayrı olacak şekilde unladığımız zemin üzerinde mantı hamuru kalınlığında açıyoruz.
** Açtığımız hamurlardan birisinin üzerine iç harcı top top yerleştirerek üzerine açtığımız diğer hamuru kapatıp kenarlarında boşluk kalmayacak şekilde kenarları kapatıyoruz.
** Bir kahve fincanı yardımıyla her bölümü tek tek kesip çıkartıyoruz.
** Yağlı kağıt üzerine koyup fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun..
(Tarif:H.Eren'e aittir)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz ve düşüncelerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ediyoruz. Sevgiler kucak dolusunca...