Pages - Menu

26 Mart 2013 Salı

Satış Ortaklığı Affiliate Marketing 2

Merhabalar herkese tekrar. İyi bir gün diliyorum arkadaşlar. dün yeni işimle ilgili kısa bilgiler vermiştim. Bugün de satış ortaklığı -affiliate marketing'e dair diğer bilgilere yer vermek istiyorum. Önceki bilgilere ulaşmak için lütfen tıklayın.


Affiliate Marketing Programları Bulma!..

Sisteme kaydolduğunuz zaman karşınıza isminize özel panel çıkacak. Burada programlar başlığına tıkladığınızda açılan pencerede programlarım sekmesine tıklıyorsunuz. Sol tarafta sektörlerin yer aldığı panelden size uygun olan sektörleri işaretleyip arama butonuna basıyorsunuz. sağ bölmede program başlığı altında aramanıza uygun program listeleri çıkacaktır. Bunları tıklayarak ürün bilgisi, komisyon bilgisi, ödeme bilgisi hepsini görebilirsiniz. Size uygun olduğunu düşündüğünüz programa başvuru yapmanız yeterli. Ortaklık teyidi mail adresinize gönderiliyor. Bu maili aldıktan sonra geriye kodları alıp çalışmaya başlamak kalıyor. Daha öncede dediğim gibi bir çok program var türk ve yabancı. bu programlardan hangileri sizin için uygunsa başvurunuz için bekliyor. sisteme ücretsiz kayıt için tıklayın.


Affiliate kelimesi iştirak etmek anlamındadır. Ama günümüzde bir ürüne ya da hizmete satış ortağı olmak anlamında da kullanılmaktadır. Satış ortaklığı ile internetten para kazanma (affliate marketing) dünyada ilk kez 1992 yıllarında kullanılmaya başlandı diye biliniyor. Şu anda ise milyonlarca insanaffliate marketing sayesinde internetten çok ciddi paralar kazanmakta.
Türkiye’yi göz önüne aldığımızda ise satış ortaklığı ile internetten para kazanma sektörü 2010 yılında patlama yarattı. Elbette bu patlamanın etkisi büyük firmaların da dikkatini çekti. Şuanda Türkiye’de 2000′nin üzerinde şirket ürünlerini internetten affiliate marketing sistemiyle satıyor. Bu durum binlerce insana iş imkanı yarattı. İsteyen evden blog yazarak para kazanıyor, isteyen çeşitli reklam platformlarıyla ürünleri tanıtarak evine ek gelir sağlıyor.
Satış Ortaklığında İnsanlara Nasıl Ulaşıp Para Kazanacağım?
Arkadaşlar burada arama motorları devreye giriyor ve büyük çoğunluk google arama motorunu kullanıyor. Zaten şöylede bir avantajınız var tercih ederseniz ki blogger google'a ait bir üründür. Arama motorlarında da direkt çıkan blog sayfalarıdır. Yani sizin insanlara ulaşmanız aslında zor değil sadece içeriği zengin tutmaya çalışın çünkü ürünler yenileniyor, kampanyalar yenileniyor bunlarla ilgili bilgilendirme mailleri tarafınıza yapılıyor. Affiliate marketing yani satış ortaklığı programının güzel bir yanı da şu: günlük 2-3 saatlik bir çalışma yeterli geliyor demiştik ve bu sonraki zamanlarda size olumlu dönüş yapıyor. Artık bir düzene oturmuş siteniz, blogunuz size otomatik olarak kazanç sağlamaya devam ediyor çalışamadığınız zamanlarda bile ve bu kazanç işini her yerde sürdürebiliyor olmanız ise muhteşem bir duygu. Tatilde, iş yerinde, evde, alışverişte, uyurken, gezerken vs. vs. nerde olursanız olun sistem kazandırmaya devam ediyor. 

Affiliate Marketing Sistemindeki Kazanç Modelleri Nelerdir?


Satış ortaklığı sistemi ile üç şekilde para kazanabilirsin. Bunlar;

1-) Tıklama Başına Ödeme : Yurtdışında CPC yani Cost Per Click adıyla kullanılmaktadır. Bu satış ortaklığı modelinde tanıtımını yaptığın ürüne gelen ziyaretçi, yazdığın yazıdaki linke veya sitede referans linkin ile bulunan bannere tıklayarak ürün sahibinin sitesine gitmesi ile para kazanırsın. Bu kazanç modelinde tıklama başına kazanılan para türk affiliate networkleri için 4 kuruş ile 15 kuruş arasında değişmektedir. Yurtdışındaki firmalar daha çok vermektedir. Tabi düşük kazançlar Google'nin tıklama başına kazanç modellinde [Google Adsense] geçerli değildir. Çünkü Google tıklama başına Türkiye için 2-3 $ bile verdiği bile oluyor. Google diğer gelişmiş ülkelerde Türkiye'de verilen tıklama başına fiyattan kat kat fazla vermektedir. Şuan dünyada tıklama başına ödeme ile en çok kazandıran, güvenilir olan ve en yaygın olarak kullanılan sistem Google Adsense'dir. Ülkemizde tıklama başına ödeme yapan firmalar Google Adsense, Gittigidiyor, Hepsiburada.com, Adcash.com, Bitenekadar.com, Adhood gibi birçok firma bulunmaktadır. Benim tıklama başına ödeme sisteminde her zaman ilk tercihim Google Adsense'dir. Size de tavsiye ederim. Örnek vermem gerekirse ortalama 200-300 hitli bir websiteden aylık 150-200 tl para kazanabilirsin. Tabi bu site ingilizce içerikli ise aynı hite 400-500 tl de kazanabilirsin ve sana sadece bir siteden bahsediyorum. Tıklama başına ödeme sisteminde ciddi para kazananların ya yüksek hitli siteleri vardır, ya da onlarca sitesi bulunmaktdır. Ve bu tarz siteleri oluşturmakta göründüğü kadar zor değildir. Artık ücretsiz kaliteli hazır site scriptleri var. Hiçbir teknik bilgiye ihtiyaç duymadan 15 dakikada profesyonel bir siteye sahip olabiliyorsun.

2-) Üyelik Başına Ödeme : Yurtdışında CPL yani Cost Per Lead adıyla tanımlanmaktadır. Bu satış ortaklığı modelinde, adından da anlayabileceğin gibi reklam verenlerin sitesine yönlendirdiğin ziyaretçilerin, siteye kayıt olması ile işleyen bir sistemdir. Bu affiliate marketing modelinde Türkiye için ödenen para miktarı üyelik başına 25 kuruş ile 2 tl arasında değişmektedir. Yurtdışında ise bu oran 1$ ile 6$ arasındadır. Genel olarak ülkemizde bu sistemi kullanan firmalar Markafoni, Limango, Trendyol, Daybuyday, Grupanya gibi alışveriş siteleri ve s4 league, Travian, Locco gibi online oyun siteleridir. Belki sana üyelik başına ödenen ücretler az gibi görünebilir. Fakat günlük 15-20 kişiyi bu şekilde üye yaptığını düşürsek, aylık 600-700 tl gibi bir para kazanırsın. Bu durum da internet aleminde o kadar zor değil. 500 hitli bir site ile rahatlıkla hatta daha fazlası bile yapılabilirsin. Üyelik başına ödeme sisteminden para kazanmak istiyorsan Zanox, Gelirortakları, Reklamaction, Adtriplex gibi affiliate sitelerinden bu kampanya türlerine ulaşabilirsin. Türkiye'de ve dünyada nam salmış olan Zanox satış ortaklığı sitesini sana tavsiye ederim. Hem türk firmalarının hemde yabancı firmaların kampanları bulunmaktadır. BURAYA tıklayarak Zanox'a üye olabilir. Ve kampanyaları görebilirsin.


3-) Satış Başın Ödeme : Yurdışında CPS yani Cost Per Sale adıyla kullanılmaktadır. Bu satış ortaklığı programında kendi tanıtımın ile sattığın ürünlerden, ürün sahibinin belirlediği komisyonu kazanırsın. Satış başın verilen komisyon oranları %5 ile 80 arasında değişmektedir. Genellikle fiziksel ürünlerin komisyon oranları daha düşüktür. Fakat bu ürünlerden geri dönüş daha fazladır. Fiziksel ürünlerde komisyon oranı %5-25 arasındadır. Dijital ürünlerde komiyon oranları daha fazladır. Çünkü masrafı yoktur. Dijital ürünlerde komisyon %25 ile 80 arasında değişmektedir. Genelde satış başına ödeme miktar 15 tl ile 100 tl arasında oynamaktadır. Tabi daha azı ve çoğu da var. Ben genel oarak söylüyorum. Satış başına ödeme yapan her kategoriden site vardır. İlerleyen günlerde affiliate marketing - satış ortaklığı sunan diğer siteler hakkında da bilgiler vericem sizlere. Türkiye'de en çok kullanılan Zanox affiliate sitesini denemeni tavsiye ederim. Hem Türkiye'deki firmaların hemde yabancı firmaların kampanyaları bulunmaktadır. BURAYA tıklayarak üye olabilir ve kampanyaları görebilirsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için önemli. Blogumu ziyaret ettiğiniz için teşekkür eder, tekrar bekleriz.