Türk kahvesi
Tadı, kokusu ve köpüğüyle kendine has geleneği olan Türk kahvesinin doyumsuz lezzeti...
Türk kahvesi ile ilgili

Türk kahvesi pişirirken…
1-İçme suyu kullanın, klorlu su ile kahve yapmayın.
2-Soğuk su ile hazırlamaya özen gösterin.
3-Kesme şeker yerine toz şeker kullanın.
4-Daha lezzetli olması için bakır cezve kullanın.
5-Kahve yaparken cezveye, 1 kişilikse 2 çay kaşığı kahve koyun. Sade ise hiç şeker katmayın. Az şekerli ise 1 çay kaşığı toz şeker, orta ise 2 çay kaşığı toz şeker, şekerli ise 3 çay kaşığı toz şeker koyun. Fincanı ölçerek su ekleyin.
6-Cezveyi ocağa koymadan önce karıştırın ve sonra ocağa oturtun.
7-Köpürmeye başladığı anda önce köpüğü kaşıkla fincanlara paylaştırın. Daha sonra kahvenin yarısını paylaştırıp, cezveyi tekrar ocağa tutun. Köpürmeye başlayınca tekrar doldurun.
1-İçerdiği kafein maddesi sayesinde sinir sistemini uyarıp, zihinsel aktiviteyi güçlendirir.
2-Uyuşukluğu giderip, enerji verir ve uyanık kalmayı sağlar.
3-İçerdiği antioksidan ile kansere yol açan hücrelerin çoğalmasını engeller.
4-Baş ağrısına iyi gelir.
5-Tok karnına içildiğinde sindirimi kolaylaştırır.
Kaynak: sofra dergisi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Düşünceleriniz bizim için önemli. Blogumu ziyaret ettiğiniz için teşekkür eder, tekrar bekleriz.