ISPANAKLI KIYMALI KOL BÖREĞİ
Günaydın. Yoğun geçen bir haftasonundan sonra ancak yazabildim bloga. İyi haftalar dileyerek bugüne başlayalım. İnşallah haftanız iyi, ayınız güzel haberlerle geçer.Haftasonu mönüsü annemden geldi. Çok sevdiğimiz bir yemek Ispanaklı kol böreği. Ispanağın her türlü yemeğini seviyoruz ama arada bu haliyle de yemeği özlüyoruz. Annem sağolsun sürpriz yapmış. Çokta güzel oldu. Buradan da yazmış olalım annem ellerine, emeğine sağlık. Nefis bir akşam yemeğiydi.
Daha öncede blogta yapımını paylaşmıştım Ispanaklı Kol Böreğinin. Buradan ulaşabilirsiniz tarife.
Hazır Ispanaktan bahsetmişken gazetede karşıma çıkan birkaç kısa bilgi de vereyim Ispanakla ilgili.
ISPANAĞIN BESİN DEĞERLERİ
Ispanak popüler bir fonksiyonel besindir. Ispanak besinsel özelliklerle doludur ve çok miktarda temel besin içerir. Malign hücrelerin büyümesini engelleyen anti-kanser, antioksidan özelliklere sahiptir. Sağlıklı hücre bölünmesini teşvik eder, böylece vücudun iyileştirici özelliklerini geliştirir. Ispanak, vücuttaki kırmızı kan hücreleri için gerekli olan A, B, C, E, K, çinko, magnezyum ve büyük miktarda demir içerir. Ispanak ayrıca saç, cilt, tırnak ve gözler için bulunmaz bir nimettir.
ISPANAĞIN FAYDALARI
Ispanağın vücuda sağladığı faydalardan bazıları şunlardır:
Ispanak popüler bir fonksiyonel besindir. Ispanak besinsel özelliklerle doludur ve çok miktarda temel besin içerir. Malign hücrelerin büyümesini engelleyen anti-kanser, antioksidan özelliklere sahiptir. Sağlıklı hücre bölünmesini teşvik eder, böylece vücudun iyileştirici özelliklerini geliştirir. Ispanak, vücuttaki kırmızı kan hücreleri için gerekli olan A, B, C, E, K, çinko, magnezyum ve büyük miktarda demir içerir. Ispanak ayrıca saç, cilt, tırnak ve gözler için bulunmaz bir nimettir.
ISPANAĞIN FAYDALARI
Ispanağın vücuda sağladığı faydalardan bazıları şunlardır:
- Güneşin zararlı etkilerini önler
- Bağışıklığı artırır
- Anti-inflamatuar özellikleri
- Beyin ve sinir sisteminde hasarı önler
- Gastrointestinal bozuklukları tedavi eder
- Kas gevşetici
- Hipertansiyonu tedavi eder
- Böbrek hastalıklarını önler
- Görmeyi geliştirir
- Kanseri önler
- Kemik sağlığını korur
ISPANAK NASIL TÜKETİLMELİ
- Lif kaynağı ıspanak taze taze pişirilip hemen tüketilirse yeşil renginden dolayı insan vücudunu kanser yapıcı zararlı etkenlerden korur, ama bekletilirse zararlı hale gelir. Ispanak yemeğinin birkaç defa ısıtılması insan vücudunda kusma, baş dönmesi ve ishal gibi rahatsızlıklara neden olabilmektedir. Bunun nedeni ise ıspanakta bulunan nitrik ve nitratın artmasıdır. Bu yüzden ıspanak yemeğinin günlük olarak tüketilmesi daha doğrudur.
- !!!!!!!! Ispanağın erkekler, kadınlar ve çocuklar tarafından tüketimi nispeten güvenlidir. Bilinen yan etki veya alerjik reaksiyonu yoktur. Bununla birlikte, bazı durumlarda ıspanak, diyabetli hastalarda kan şekeri seviyesinde ciddi dalgalanmalara neden olabilir. Bununla birlikte, nadir olan bu durumda, herhangi bir rahatsızlık veya reaksiyon komplikasyonları önlemek için mümkün olan en kısa sürede tedavi edilmelidir. Ispanak yüksek miktarda pürin içermektedir ve aşırı miktarda tüketildiğinde bu besin ürik asite dönüşür. Böbreklerde aşırı derecede kalsiyum oluşması ise sağlık açısından son derece zararlıdır. Ayrıca aşırı ıspanak tüketimi mideye zarar verebilir. Şişkinlik, gaz, kramp gibi sorunların oluşmasına neden olur. !!!!!! (Kaynak: Sözcü Gazetesi)
Deneyen herkese afiyet olsun diyelim. Yanına Tarhana çorbası yapmıştık. Birbirini tamamlayan iki şahane lezzet. Deneyimlerseniz sizler de yoruma düşüncelerinizi yazarsanız mutlu oluruz. Diğer tariflerde görüşmek üzere. Sağlıcakla kalın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Düşünceleriniz bizim için önemli. Blogumu ziyaret ettiğiniz için teşekkür eder, tekrar bekleriz.