Pages - Menu

30 Temmuz 2013 Salı

Akşam Ne Pişirsem Mönüsü 2 - Karniyarik Tarifi

Merhaba arkadaşlar. Günaydınlar. Bugün misafirim gelecek ve çok işim var yapılması gereken :) malum bayram da geliyor :) işlerime başlamadan önce akşam ne pişirsem mönüsünü paylaşayım dedim. Akşam saatlerinde pek vaktim olmayacak çünkü. Peki akşam ne yapsanız? Lezzetli bir karnıyarık yemeğine hayır diyecek yoktur sanırım değil mi? Patlıcanı seven kadar sevmeyen de var elbette ama patlıcan tüketmekte gerekli çünkü; patlıcan sinirleri yatıştırır ve tansiyonu düşürür. Kalp çarpıntısını giderir. Bağırsakları yumuşatır ve idrar söktürür. Kandaki kolesterol seviyesini düşürür ve damar tıkanıklığına iyi gelir. Kansızlığı giderir. Karaciğerin ve pankreasın çalışmasını düzenler. Böbrek ağrılarını ve yanmasını azaltır. Basura iyi gelir. Kilo vermeye yardımcı olur. ;) Afiyet olsun diyorum deneyecek herkese. Sevgiler..



KARNIYARIK YEMEĞİ

MALZEMELER:
1,5 kg patlıcan
1/2 kg kıyma
2 adet yeşil biber
2 adet soğan
1/2 lt domates konservesi
tuz, karabiber, pulbiber
2/3 su bardağı su
Sıvıyağ

YAPILIŞI:
Patlıcanları yıkayıp kabuklarını alacalı soyduktan sonra orta kısımlarına hafif bir derinlikle bıçakla açıp kızdırdığımız yağda pişiriyoruz ve her pişen patlıcanı su dolu bir kapta bekletiyoruz. (Fazla yağını bıraksın diye) Diğer taraftan kıymamızı tavaya alıp 1/4 çay bardağı su ile pişiriyoruz. Suyunu çektikten sonra tavamıza sıvıyağ, ince ince doğradığımız soğanlar ve yeşilbiberleri koyup yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Üzerine domates konservesini de ilave edip suyunu biraz çektiriyoruz. Pişen patlıcanların içerisine hazırladığımız içten doldurup üzerini domates, biber ile süsledikten sonra tepsimize 2/3 su bardağı su ilavesi yaptıktan sonra karnıyarıklarımızı 180 derece fırında pişmeye bırakıyoruz. Deneyenlere afiyet olsun diyoruz tekrar. Sevgiler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz ve düşüncelerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ediyoruz. Sevgiler kucak dolusunca...