MALZEMELER
1 kg (orta yağlı)dana kıyma
2 adet soğan (büyüklüğüne göre)
2 diş sarımsak
sıvı yağ
tuz , karabiber
2 adet patates
2 adet yeşil biber
3 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağı soğuk su
YAPILIŞI
Sarımsakları iyice eziyoruz.Soğanları ve maydanozu ince ince kıydıktan sonra tepsimize alıyoruz. (1 çay kaşığı) Tuz ile iyice ovuyoruz. Üzerine karabiber ile domates ve biber salçalarını da ekleyip sarımsak,soğan,maydanoz üçlümüzü karıştırıyoruz. Karışıma kıymamızı da ilave edip iyice harmanlıyoruz. En son içine 1 çay bardağı soğuk suyumuzu da ilave edip yeniden harmanlıyoruz (amaç, tepsiye et daha kolay yayılsın). Tepsimize iyice yayıyoruz eti. Çok ince olmamasına dikkat edin. 1 - 1,5 cm kalınlığında olması idealdir. Üzerlerine 1/2 su bardağı sıvı yağ ile suda eritilmiş domates salçasını dökün en üstüne de dilimlenmiş patates, biber ve domatesleri de koyup 180 derece fırında pişirmeye alıyoruz. Afiyet olsun. Sevgilerimle..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Düşünceleriniz bizim için önemli. Blogumu ziyaret ettiğiniz için teşekkür eder, tekrar bekleriz.