Pages - Menu

6 Ağustos 2021 Cuma

Tadı Güzel Kendi Güzel Yaz Günlerinin Kurtarıcısı Zeytinyağlı Taze Fasulye'yi Siz Nasıl Yapıyorsunuz?

Merhabalar herkese.

Geçtiğimiz son 1 haftadır ülkece yaşadığımız yangınlardan ötürü bir türlü paylaşım yapmak istemedim. Bugün artık Marmaris'teki yangının tamamen söndürülmüş olduğunu ve soğutma çalışmalarının devam ettiği haberini görünce mutlu oldum. Darısı tüm devam eden yangınlara. Bunun için sizlerle dün akşam için yaptığım yemeği, zeytinyağlı taze fasulye, sizlerle paylaşmak istedim.

Yemek yapmak gerçekten bir sanat arkadaşlar. Mutfakla uğraşmak, birşeyler üretmek, çoğaltmak, lezzete lezzet katmak çok keyifli. Herkesin ayrı bir el lezzeti ve damak tadı var. Hammadde aynı olsa da kullanılan malzemeler ile sonuçtaki lezzetler bambaşka oluyor. 

Benim tarifimi paylaşayım sizlerle. Bu şekilde de çok leziz oluyor. Denemenizi kesinlikle tavsiye ederim. 

ZEYTINYAĞLI TAZE FASULYE TARİFİ

                              


MALZEMELER

1 Kg Taze Fasulye (Ayşe kadın fasulyesi kullandım ben. Bu aralar mevsimi artık.)
➤ 2 adet orta boy kuru soğan
3 adet yeşil biber
6-8 adet yaz domatesi (orta boy) - büyük boy (4-5 adet)
Tuz
Zeytinyağı
1 su bardağı su

YAPILIŞI

Önce tüm malzemeleri yıkayıp ayıklayalım. Domatesin soyduğumuz kabuklarını da atmayalım ayrı bir kaba koyup üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpip bekletelim.
Yemeğimizi yapacağımız tenceremize yeterli miktarda zeytinyağımızdan koyalım. Kuru soğanları  ve yeşil biberlerimizi ince ince doğrayıp tenceremize koyalım. Üzerine tuz da ilave ederek kısık ateşte pişirmeye başlayalım. 
➤ Soğan ve biberler diriliklerini kaybettiği zaman kılçıklarından temizlediğimiz fasulyelerimizi ve 1 bardak soğuk suyumuzu tenceremize ilave edip tüm malzemeleri harmanlayarak tenceremizin kapağını kapatalım. Ara ara yemeğimizi karıştırarak pişirmeye devam edelim.
Kabuklarını soyduğumuz domateslerimizi yemeklik doğrayıp hazırlayalım. Kenara kaldırdığımız kabuklarımızın üzerine tuz serpmiştik biraz. Tuzla birlikte o kabukları güzelce ovalayacağız sonra tüm kabukları elimizde sıkarak suyunu alacağız yemeğimizde kullanmalık.  Böylelikle kabukta kalan domatesleri de ziyan etmemiş olacağız. Dileyen domateslerin tümünü robottan da çekip yemeğe karıştırabilir. Kabuk hassasiyeti olanlar benim söylediğim gibi yapabilir.
Fasulyelerimiz artık diriliğini kaybetmeye başladığında, rengi de değişmeye başlamış olacak açık yeşilden koyu yeşile bir değişim olmalı, tadına baktığınızda çok yumuşamış olmamalı bu şekilde doğramış olduğumuz domateslerimizi ve kabuklardan arındırdığımız domatesin suyunu da tenceremize ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
➤ Domatesler diriliğini kaybedip fasulyelerle bir kıvam alınca tenceremizi ocaktan alabiliriz artık. 

Yemeğin yanına ayran veya bol nane ile yapılmış bir cacık çok yakışıyor. 

Deneyen, denemek üzerine defterine not alan herkese afiyet olsun diyoruz.

Ziyaretçilerimize de teşekkür ediyoruz ziyaretinden ötürü. Yeni tarifler için tekrar ziyaretlerini bekliyoruz.

Yeni bir paylaşımlarda görüşmek üzere herkese sağlıklı, güzel günler diliyorum. 


#google_responsive_slot_preview

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için önemli. Blogumu ziyaret ettiğiniz için teşekkür eder, tekrar bekleriz.