110 gram tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında) biraz da fırın kabını yağlamak için kullanılacak
185 gram un 1/2 tatlı kaşığı tarçın 1/4 tatlı kaşığı tuz 1/4 tatlı kaşığı kabartma tozu 110 gram kahverengi şeker 60 gram şeker 1 yumurta sarısı 50 gram badem (hazır kıyılmışta olabilir) 175 gram meyve reçeli, ve dilediğiniz diğer meyveler.(kiraz, erik,ahududu şık oluyor bu tarifte)
1. Fırını 175 derecede önceden ısıtın. Mini boy fırın kabını yağlayın. Küçük bir kapta da un, tarçın, tuz ve kabartma tozunu çırpın.
2. Bir çırpma kabında tereyağıyla şekeri açık renk ve kabarık hale gelinceye dek çırpıp yumurta sarısıyla karıştırın. Çırpma hızını azaltıp unu yavaş yavaş karışıma ekleyin. Bademleri de içine karıştırın.
3. Küçük bir kapta reçeli çözülene dek çırpın. Hamurun yarısını hazırladığınız tepsiye yerleştirin. Kenarlardan yarım santimetre bırakarak bir kaşığın arkasıyla reçeli hamurun üzerine yayın. Kalan hamuru kenarlara yayın, en üst katmanı şekillendirmek için yavaşça bastırın.
4. Üstü pişene dek, 25-30 dakika pişirin, tepsinin içinde tamamen soğumaya bırakın. Tırtıklı bir bıçakla çubuklara bölün. |
Mrb, çok hoş bir tarif not aldım yapacağım..
YanıtlaSilMerhabalar, hoşgeldiniz. Ben de gördüğümde çok beğendim gerçekten leziz bir tarif. Afiyet olsun diyorum size de. Sevgiler kucak dolusunca..
Sil